עצירות ממושכת לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/10/2020 | 18:20 | מאת: טל

שלום רב דוקטור אנחנו מתגוררים בחו״ל הבת שלי גיל שמונה וחצי סובלת מעצירות כ 8 חודשים ומטופלת במרכך צואה מירה לקס עדו לה צילום בטן ורציתי בבקשה לשאול מה משמעות הממצאים? תודה

29/10/2020 | 18:39 | מאת: טל

אני מצרפת לך את הצילום

שלום, לא ניתן לראות את הצילום שצרפת. לרוב את אמורה לקבל פיענוח וכדאי שתכתבי לי מה כתבו בפיענוח.

01/11/2020 | 16:02 | מאת: טל

שלום רב הבת שלי (גיל 8) סובלת מעצירות כבר 8 חודשים ומטופלת במרכך צואה מירהלקס כ- 1-2 full cup ביום Bowl movement כל יומיים - שלושה. אנחנו שוהים בחו"ל ונעשה לה צילום רנטגן: תוצאות הצילום: impression 1. . Marked gaseous distention of the small and large bowl without significant stool retention מה זה ריבוי גזים אך ללא אגירת צואה (שנראה בצילום)? האם זה ממצא חריג שאינו מתאים לעצירות פונקציונלית ומתבקש בירור מעמיק הרבה יותר? 2. מה משמעות הממצא: Density in the pelvis could be related to a distended bladder versus stool impaction in the rectum? תודה רבה.

מנהל פורום רפואת ילדים