אמא מודאגת ביעותי לילה גיל 9

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/08/2020 | 11:47 | מאת: שירלי

דר שלום רב, בני בן 9 מאז ומתמיד היו לו התעוררויות בלילה ,אבל בחודשים האחרונים זה החמיר. הוא מתעורר בבהלה בד"כ בצעקות של אמאל'ה, לפעמים אנחנו מוצאים אותו בעמידה בחדר לפעמים בישיבה והוא עם עיניים פקוחות . אנחנו מחזירים אותו למיטה ובבוקר אינו זוכר דבר. כשהוא ישן בבית אחר לדוגמא אצל הורי או אחותי זה יכול לחזור פעמיים שלוש בלילה. בנוסף הוא טוען שלפעמים קם משינה ואינו מצליח לזוז ,אני מכירה את התופעה הזאת כי גם לי זה קורה לפעמים והבנתי שקוראים לזה שיתוק שינה. אני די מודאגת... זה כיוון בריאותי או פסיכולוגי? הוא משחק גם המון שעות במשחקי מחשב והולך לישון בשעות מאוחרות מאד בסביבות 1 בלילה ,האם זו יכולה להיות הסיבה?אשמח לדעתך.

שלום, זאת תופעה מוכרת של פעילות מתוך שינה בזמן חלימה עמוקה. זה מופיע בתקופות ובעיקר בלחץ נפשי. זה יחלוף כמו שזה בא. בלי קשר, אין שום סיבה שילך לישון בשעה 1 גם בחופש ובטח לא בגיל הזה. מיד להחזיר לשינה בשעות מקובלות ויכול להיות שגם התופעה הזאת תעלם.

מנהל פורום רפואת ילדים