חבלת ראש ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/07/2020 | 16:03 | מאת: הילה

שלום רב, בני בן השלוש נחבל אתמול בקיר ( לדבריו מהקיר אנו לא ראינו את הנפילה) וקיבל מכה במרכז המצח עם חתך עם עומק קל שדימם, והודבק ב'טרם'. אציין שהילד ב'ה בסדר גמור. הרופא בטרם רשם לו אנטיביוטיקה מניעתית צפורל 250 מ'ג 3 פעמים ביום למשך חמישה ימים רציתי לדעת האם זה נהוג והאם במינון כזה, או שאפשר לוותר ולא לתת סתם אנטיביטיקה. אציין שהסיכוי שנחבל מברזל כלשהו הוא אפסי כי אין ברזלים בסביבת הנפילה. בתודה

שלום, זה מאד תלוי בצורת החתך וגודלו. יתכן והרופא רצה למנוע התפתחות זיהום ולכן רשם אנטיביוטיקה. אין בזה כל בעיה.

מנהל פורום רפואת ילדים