קנדידה אצל תינוק בן חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/06/2020 | 18:00 | מאת: תומי

שלום,מאז שהתינוק בן שבועיים הבחנתי הנקודות לבנות על החניכיים וכתמים לבנים על החיך ,ככל שעבר הזמן נראה כי זה מפריע וכואב לתינוק ביניקה. עברנו לשאיבה ולליווי תמידי של מוצצים,בקבוקים,וכמובן שמירה על שד נקי וסטריליות מרבית. קיבלתי תרופה נוזלית וג׳ל למריחה לכל התקופה עד היום נראה שהכתמים בפה לא עוברים. במשטח שנלקח מהפה חזרו תוצאות ללא ממצאים,ז״א שאין לו כלום בפה אך הכתמים עדיין ברורים לעין בכל חלל הפה. מה עושים במצב כזה?

שלום, משתמשים בדקטרין ג'ל על פד ועם האצבע בתוך הפד משפשפים את הנגעים. ממשיכים את הטיפול עד שהכל נעלם

19/06/2020 | 09:28 | מאת: תומי

תודה על המענה. אני נותנת את הטיפול הנ״ל כבר למעלה מחודשים ללא שינוי בחלל הפה,עדיין יש כתמים בחיך העליון. התינוק לא מראה קושי היניקה או סימנים של כאב. כמובן שדואגת לסטריליזציה קבועה של מוצצים בקבוקים וגם את אותו הטיפול של הג׳ל על הפטמה . מה עושים במצב שה קנדידה לא עוברת זמן רב כלכך?

מנהל פורום רפואת ילדים