בחילות ממושכות לילד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/02/2020 | 14:46 | מאת: שרון

שלום רב, הילד שלי בן 8 בריא בדרכ וללא מחלות רקע. בחודשים האחרונים מתלונן על בחילות, לרב ללא הקאות. הקיא פעמים בודדות. הבחילות מופיעות בערב ובבוקר. ובחודשיים האחרונים מופיעות כמעט כל יום. שיערתי שהבחילות פסיכוסומטיות ומופיעות על רקע מצב רגשי/ חרדה ( על אף שלכאורה הכל בסדר חברתית ולימודית). ולכן קבענו טיפול רגשי שעתיד להתחיל השבוע. במקביל הלכתי לרופא משפחה שהפנה לבדיקת דם כללית. בבדיקות הדם עלה מחסור בברזל. טיפלנו באמצעות טיפות במשך 3 חודשים. הילד עדיין מתלונן על בחילות באופן קבוע. אני מתלבטת האם לעשות עוד בדיקות או להמשיך ולהניח שהבחילות פסיכוסומטיות? במידה וכן אז אילו עוד בדיקות מומלץ לעשות לתלונות על בחילה? בתודה מראש. אמא מודאגת.

שלום, בחילות על רקע פסיכוסומטי אנחנו משאירים כאבחנה אחרונה לאחר ששללנו את האפשרויות האחרות. אני מציע שתגשו לבדיקה ע"י רופא גסטרו לילדים.

11/10/2022 | 23:16 | מאת: אדוה

הסיפור של שרון במדוייק קורה אצלנו רק עם ילד בן 5. איזה בדיקות כדאי לבדוק?

11/10/2022 | 23:18 | מאת: אדוה

הסיפור של שרון במדוייק קורה אצלנו רק עם ילד בן 5. איזה בדיקות כדאי לבצע?

מנהל פורום רפואת ילדים