תפקודי כבד גבוהים קצת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/02/2020 | 03:45 | מאת: יעלולי

היי ילדה בת שנה וחצי, בעקבות אירועי שלשולים חוזרים אך ללא תבנית ברורה בוצעו מספר בדיקות ביניהם תפקודי כבד חלק מתפקודי הכבד חזרו מעט גבוהים: Ast-72 (ביולי19 היה מעט מעל הנורמה 35) Alt-54 תשומת לב לכך שעליה קלה ב ast נראתה כבר ביולי 2019. יש לציין גם שהבטן שלה נראית מאוד מאוד נפוחה כל הזמן. מכירה את זה שאצל ילדים הבטן נפוחה, אך נראה יותר מהרגיל. מה יכולות להיות הסיבות? יש לנו אולטראסונד בטן שבוע הבא ובדיקות דם חוזרות כולל מחלת הנשיקה. אם ממשיכה עליה בתפקודי כבד מה הצעדים הבאים? תודה

שלום, קשה לנבא את הצעדים הבאים. רצוי להמתין לבדיקת האולטראסאונד ורק אח"כ נחליט על המשך הבירור

מנהל פורום רפואת ילדים