חום ופריחה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/01/2020 | 11:35 | מאת: נועה

שלום, לפני כשבוע ביתי (11.5 חודשים) אובחנה עם דלקת ריאות. ניתנה לה זריקה אנטיביוטית ולמחרת (יום ראשון) התחלנו טיפול במוקסיפן 3 פעמים ביום למשך שבוע. החום נעלם כבר ביום ראשון. ביום רביעי בערב התחיל חום של 38.5 אך בחמישי בלילה עלה ל40.1 ובשישי היה באזור ה39. ביום שבת נעלם החום לגמרי, אך הופיעה פריחה. תחילה רק בבטן ומעט בצוואר ואחרי כמה שעות התפרס על כל הגוף למעט מספר נקודות בודדות בפנים. למחרת בבוקר הפריחה התפשטה לאזורים גדולים יותר והיה גם בפנים. האבחנה הראשונית שקיבלנו הייתה אדמדמת (יום שבת) אבל ביום ראשון האבחנה שקיבלנו היא שזו פריחה מה מוקסיפן. השאלה היא כזו, בהנחה שזה אכן מה מוקסיפן, זה יכול להיות תפרחת חד פעמית וזהו? האם צריך לבצע בדיקות אלרגיה לאנטיביוטיקה? מה הנוהל בנושא? כי רק אמרו לנו שזה רק תפרחת וזהו. תודה

שלום, לדעתי התפרחת היא מהמחלה הוירלית ולא מהאנטיביוטיקה. זה מאד אופייני לאור הסיפור שספרתם על החום הגבוה.

מנהל פורום רפואת ילדים