זיהום אפשרי בילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

02/12/2019 | 10:13 | מאת: עדי

ביתי בת שנתיים. מזה כמה ימים משתעלת בעיקר בלילה..קצת מנוזלת. בבדיקת רופא ילדים הבוקר הריאות נקיות וכן אוזניים וגרון. מזה כמה ימים גם יש לה פצע בנחיר האף שקצת דימם. חוטם האף היה אדום מבחוץ והיה נראה טיפה דלקתי- יש לציין כי כבר יומיים יש שיפור בפצע והאף אינו אדום.כשהיינו הבוקר אצל הרופא שכחתי לציין בפניו את עניין הפצע באף. כעת 3 שעות מאז ביקור אצל הרופא- עלה פתאום חום ל39.5 הרופא יהיה שוב רק ביום רביעי. השאלה- היות והגרון האוזניים והריאות נקיות. יכול להיות שיש לה עכשיו תהליך זיהומי כתוצאה מהפצע באף?למרות שהאף כבר לא אדום ? שמעתי שלפעמים פצע באף יכול לחדור לדם/ למוח. ועליית החום פתאום מלחיצה אותי. תודה

שלום, לא ראיתי את הפצע אבל הסבירו שהוא יגרום לחום גבוה כזה נמוכה מאד. קרוב לודאי שמדובר במחלה וירלית.

מנהל פורום רפואת ילדים