דלקת בדרכי השתן ריח חזק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/07/2019 | 01:55 | מאת: תמי

שלום, ביתי בת שנתיים. לפני כחודש לקחנו אותה למיון בעקבות חום גבוה וריח חזק בשתן. נלקחה בדיקת שתן עי קטטר ונמצא שיש דלקת. טופלה באנטיביוטיקה 10 ימים. לאחר הפסקה של יום העלה חום והרגישה לא טוב. חזרנו חמיון. בבדיקת שתן כללית נמצאו ניטריטים בשתן. נתנה אנטיביוטיקה ל 10 ימים נוספים. בתוצאות תרבית שהיגה נמצא שאין חיידק. היום 8 ימים לאחר סיום אנטיביוטיקה נכנסתי לחדר והרגשתי ריח חזק. שמתי לה בבית שקית שתן. תוצאות היו שכל הממדים שללי , sg =1 ph=8 וסוכר וביליבורן נורמלי. האם אני מבינה נכון ואין דלקת ? אם אכן דלקת למה יש ריח? יש לציין שהרייח הוא בלילה... האם העובדה שסיימה אנטיביוטירה לפני 8 ימים משבשת את הבדיקה? יש לציין שהילדה שמחה ומתנהגת כרגיל אני כבר לא יודעת מה לעשות. אשמח לעזרתך

שלום, הריח יכול להיות גם לאחר הטיפול האנטיביוטי ובלילה השתן מרוכז יותר.

מנהל פורום רפואת ילדים