שלשול פעוט שנמשך 4 שבועות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

21/07/2019 | 21:20 | מאת: דניאל

שלום, בננו בן השנה וחצי משלשל כארבעה שבועות. תדירות השלשולים בין 4 ל 6 פעמים ביום והצואה נוזלית. פרט לכך הוא מרגיש טוב, מתנהג כרגיל ואנו מקפידים שיישתה הרבה. רופא המשפחה שלח אותנו לבדיקת צואה שחזרה ללא ממצאים. לאחר שלושה שבועות התחלנו טיפול אנטיביוטי אך בינתיים (לאחר 4 ימים) אין כל שיפור. רופא המשפחה טוען כי ככל הנראה מדובר בוירוס אך אנו מודאגים ורוצים לדעת שאין צורך בבדיקות נוספות או אישפוז. אשמח לדעתך לגבי סכנות והמשך טיפול/מעקב.

שלום, כנראה שעבר מחלה וירלית שגרמה לשלשול. לאחר שהמחלה חלפה עדיין משלשל ולכן יש לתת פרוביוטיקה באבקה לילדים והיא תחזיא את היציאות להיות תקינות

מנהל פורום רפואת ילדים