יציאות של תינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/07/2019 | 16:59 | מאת: ב

שלום ד"ר, הבן שלי בן 4 חודשים, אוכל נוטרילון, אין לו יציאות כל יום, יש שבועות שבמשך שלושה ימים רצופים לא יוצא לו קקי. רואים שזה משפיע עליו והוא לא מסיים כל הפעמים את האוכל ותוך כדי מתפתל ובוכה.. היינו אצל הרופא והוא עולה במשקל והכל בסדר, הרופא אומר שצריך סבלנות ושזה יעבור.. אבל, לרוב, מה שעוזר לבן שלי להוציא את הקקי זו אמבטיה חמה. המון פעמים הוא עושה באמבטיה. יש סיכוי שזה יוצר לו איזושהי תלות ושהוא התרגל לעשות באמבטיה? שאלה נוספת שקשורה.. הוא אמור להתחיל לקבל ברזל, שהבנתי שגם יכול לגרום לקשיים בעיכול. יש סוג כלשהו של ברזל שיותר ידידותי לעיכול? במקביל אנסה להתחיל לו גם טעימות. יש מזונות שיכולים לסייע לעיכול? תודה!

שלום, האמבטיה לא גורמת לתלות. אם הוא סובל מהיעדר היציאה את יכולה לעזור לו עם נר גליצרין לתינוקות.

מנהל פורום רפואת ילדים