תוצאות בדיקת us בטן לתינוק בן חודש ושלושה שבועות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/06/2019 | 18:27 | מאת: חיה

שלום רב בני בן חודש ושלושה שבועות נולד עם צהבת על רק g6pd ערכי בילירובין בירידה, בילירובין ישיר לא יורד. תוצאה לעונה מ 17.6: סהכ 4.79, ישיר 1.15. לאור יחס ישיר גבוה נשלחנו אולטרסאונד. ממצאים תקינים של כיס מרה, דרכי מרה ל לב, טחול וכיוב, למעט: 1. כבד - מרקם אחיד, מעט מוגדל 2. כליה שמאלית 5.8 סמ , פרנכימה שמורה cmd שמור, הרחבה מינימלית של מערכת מאספת, אגן וגביעים, אגן רוחב 0.16 סמ, לא הודגמו תהליגים , לא הודגמו אבנים. 3. טחול - לא מוגדל מרקם אחיד בסמוך לקויה תחתון ובשער הטחטל הודגמו 2 טחולונים בגוגל עד 0.6 סמ. אודה להתיחסותך- מה משמעות הממצאים האם יש קשר לצהבת האם עולה חדש למחלה כלשהי, כלייתית, כבד? לך תטדה

שלום אין קשר לצהבת. יש להיות במעקב נפרולוגי לגבי הכליה אך גם זה יסתדר

28/06/2019 | 11:59 | מאת: עינבל

תודה. האם כבר מוגדל הוא גם נמצא שכיח שאמור להסתדר?

מנהל פורום רפואת ילדים