תרופה OMEPRAZOLE לתינוקת בת שבועיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/06/2019 | 06:49 | מאת: אלי

שלום, יש לנו תינוקת בת שבועיים וחצי, היא לא רגועה במרבית שעות היום, נראה שהיא מתפתלת מכאבים, מקשיחה את הגב ומכווצת את הפנים. היא לא מסיימת את כל האוכל, נניח אם היא צריכה לאכול 60 מ"ל, היא בדרך כלל אוכלת רק 30 מ"ל, לפעמים לאחר חצי שעה ממשיכה ומסיימת את ה-30 הנוספים ולפעמים לא, ואז היא רעבה כבר אחרי שעה... כאשר היא מתפתלת מכאבים, ממש לא ניתן להרגיע אותה, גם לא על הידיים, גם לא בעגלה עם נדנוד העגלה... בנוסף לזה, יש לה המון שיהוקים. בבית החולים העבירו אותה לפגייה כי אמרו שהיא לא אוכלת הרבה. ניסינו הנקה אך התינוקת מתקשה לינוק. בפגייה בבית החולים הביאו לה תחילה מטרנה, לאחר שהיא לא אכלה החליפו לה לנוטריליון. כאשר השתחררנו מבית החולים, המשכו עם נוטרילון וראינו את כל התופעות שתיארתי, הלכתי למוקד והרופא במוקד אמר שאולי יש לה אי סבילות לחלב והביא לנו מרשם לנוטרילון פפטי גוניור. ביום הראשון זה היה נראה שהאוכל אכן עוזר, היא הייתה רגועה ושלווה יותר. לאחר מכן התופעות חזרו על עצמן... אז הלכנו לרופאת ילדים והיא אמרה לנו שהיא לא בטוחה שזה אי סבילות לחלב. היא אומרת שאולי יש לה רפלוקס או פצע בקיבה ובגלל זה היא לא מסיימת את האוכל ובגלל זה היא לא רגועה גם אחרי האוכל... היא המליצה שני דברים: 1. להמשיך עם הנוטריליון פפטי גוניור, אך לשלב פעמיים ביום תמ"ל של אינפמיל ar היא אמרה שלאט לאט לתת יותר מהאינפמיל ar ובסופו של דבר לתת רק אינפמיל ar 2. היא המליצה להביא לה: RX OMEPRAZOLE SWE 2MG/MLX100 לבליעה 2 מ"ג פעמיים ביום (בוקר 2 מ"ג, ערב 2 מ"ג) לתקופה של 30 יום אשמח לקבל חוות דעת לגבי כמה דברים: 1. האם כדאי לתת את התרופה OMEPRAZOLE? כי באינטרנט קראתי שלא מומלץ לתת את זה לתינוק מתחת לגיל שנה. 2. איך אפשר לפתור את השיהוקים? התינוקת משהקת לפחות 4 פעמים ביממה, וכאשר היא משהקת זה נראה שזה ממש מפריע תה. תודה רבה מראש!

שלום, את יכול הלתת את התרופה ללא חשש. יתכן וזה יעזור. השיהוקים לא מפריעים לה

מנהל פורום רפואת ילדים