שאלה לרופא- בת שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

24/05/2019 | 01:27 | מאת: אמא

לרופא שלום, הבת שלי בת שנה וחצי, סובלת מחום גבוה כבר מזה 5 ימים, עשינו בדיקות דם ושתן שיצאו תקינות אבל החום לא יורד ולא מגיב לא לאקמול ולא לנורפין, הרופא אומר שזהו מחלה ויראלית ואין משהו מיוחד בבדיקה חוץ מגרון אדום ומלא מלא אפטות בפה ובגרון , אני לא יודעת מה לעשות, הילדה מסרבת בתוקף לשתייה ואוכל ואין לה תאבון ב כ ל ל , אני מנסה לתת לה לשתות לפעמים בכוח ובמזרק, האמת שנגמרתי מהמחלה הזו, כל הזמן אני חוששת שהיא תתיבש, האם יש משהו שאני יכולה לעשות להקל עליה? האם יש פתרון (משחה, ג'ל)לאפתות שגמרו את הילדה? מתי זה יעבור? מיואשת

שלום, יתכן ומדובר במחלת הפה והגפיים. האפטות מאד מציקות להם אבל אם היא משתינה עדיין היא לא מיובשת. ניתן לתת אקמול או נורופן מסביב לשעות וזה יפחית את הכאבים ויאפשר לה לשתות.

מנהל פורום רפואת ילדים