פעוטה בת שלוש לא רגועה רק בלילות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/04/2019 | 05:00 | מאת: מעיין

שלום לפני שני לילות טענה הקטנה בת השלוש כי מגרד לה בטוסיק, דחפתי לה שן שום עם וזלין לפי הטבעת, לקח לה זמו לישון אך נרדמה לכל הלילה אחרי מספר יקיצות ו"קפיצות". לילה לאחר מכן, שוב התלוננה תוך כדי נסיעה לילית, הגענו הביתה ונתנו ורמוקס 5 מ. ישנה כמעט ברצף עד הבוקר הלילה קרה משהו מוזר ואחרי שהילדה נרדמה, ישנה כבר כשעתיים, קמה בכאבים עזים ובמין טירוף , לא יכולה לעמוד, כואב לה בטוסיק ובפות. צרחות אימה , (מאחר ויש לי נסיון עם תולעים בדקתי משך כל הלילות וגם הלילה ולא מצאתי שום זכר לתולעים ) . אבל הלילה זה היה חריג בכל קנה מידה, הנחנו אותה בטוש עם מים, ישבה שיחקה, כשרצינו להרים אותה שוב לישון שוב צרחות. כשכבר נרדמה (אגב רק באחת וחצי בלילה ורק על הידיים שלי) ישנה שינה מקוטעת ובכתה מתוך שינה, השתוללה וזזה בצורה אלימה במיטה, בעיטות, בכיות, ביקשה מים ושוב רצתה על הידיים. אין לי מושג מה אני אמורה לחשוב לא נראה לי שתולעים עושות כזה נזק, לפחות לא חוויתי כזה דבר מעולם עם אף ילד! האם יש איזושהי אבחנה או רעיון ממה יכול היה להיגרם הלילה הסיוטי הזה??? חששתי מפגיעה מינית אבל הילדה היתה איתי כל השבוע בחופש כך שלא מסתדר שהיתה אופציה כזאת. מציינת נתונים יבשים: קבלה ורמוקס כמה פעמים כבר השנה אני בהריון מתקדם בת שלוש וחודשיים יקיצות חריפות ושונות מהרגיל, מלחיצות אפילו, קצת מזכירות התקף פסיכוטי חלילה אשמח לקבל מענה לשאלותיי בברכת בריאות לכולם!

שלום, בהחלט חדירה של תולעים לוגינה יכולה לגרום לכאב או תופעות של אי נוחות קיצונית במיוחד אצל קטנה שכזאת. טוב עשיתם לגבי הטיפול בורמוקס אך בכל זאת תיגשו לבדיקה ע"י הרופא

מנהל פורום רפואת ילדים