בהמשך לשאלתי דם בצואה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/03/2019 | 10:45 | מאת: מיכל

דר שלום רב, כתבתי לך לגבי דם בצואה לתינוקת בת 4 וחצי חודשים וענית לי ששכיח זה חלב או פיסורה. השבוע היינו אצל רופאת הילדים בדקה אמרה שאין פיסורה וככל הנראה משהו שאני אוכלת. אני מניקה בלבד והתחילה טעימות לפני שבוע וחצי בערך. אני לא צורכת חלב בכלל ולאחרונה מקפידה גם לא סויה שנאמר לי שאסור. שוב הבוקר יש צואה עם קצת דם. ממה זה יכול לנבוע? אני מאד מודאגת ולא רוצה לטרטר אותה חלילה לבדיקות פולשניות לתינוקת כזאת קטנה. לדעתך להניח לזה למרות שזה לא מוצא חן בעיני. הרופאה לא התרגשה מזה כל כך. מה דעתך בנושא? מה אתה מציע לי לעשות? אגב התחלתי לתת ל ברזל לפני שבועיים בערך אבל היה דם לפני הברזל. ש מצב שגם הברזל עושה דם בצואה וכדאי להפסיק? אנא תשובתך בהקדם. מאד מאד מודאגת. תודה רבה רבה.

שלום, רופאי הילדים לרוב מתקשים לזהות פיסורה. אם את לא צורכת חלב אז כנראה מדובר בכל זאת בפיסורה. אשמח לבדוק את הילדה.

מנהל פורום רפואת ילדים