הידבקות של בת כמה ימים משלבות חוגרת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/09/2018 | 21:37 | מאת: גלי

שלום רב, לפני שבוע נולדה לי תינוקת. אמי עזרה לי בימים הראשונים בטיפול בה היא סבלה מכאבים בגב ובכתף ויצאו לה פצעים . לאחר יום איבחנו שלבקת חוגרת אצל אמי. הרופאה של אמי אמרה שהתינוקת לא יכולה להידבק באבעבועות. יש לי מספר שאלות: 1. האם התינוקת יכולה להידבק 2. אם התינוקת חס וחלילה נדבקה האם זה מסוכן? 3. מה עלי לעשות עכשיו? אני מאוד לחוצה מכך .התינוקת בת שבעה ימים ולי היה אבעבועות בילדותי. 4 יש לי עוד ילדים שקיבלו חיסון נגד אבעבועות האם הם יכולים להידבק. 5. מתי מפסיקה ההדבקה?

שלום, קרוב לודאי שלא תהיה הדבקה כיון שהדבקה קורית ממגע ישיר. אין צורך לדאוג.

מנהל פורום רפואת ילדים