כאבים בצד שמאל של הבטן בן 7

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/09/2018 | 08:46 | מאת: שיר

דר שינהר שלום רב, בני בן ה7 מתלונן בחודשים האחרונים על כאבים בצד השמאלי של הבטן באזור של הצלעות והאגן , הכאב מופיע לכמה דקות ונעלם ונרגע בשכיבה ורוב הפעמים זה קורה לאחר אכילה (לאו דוקא של מזון מסויים) . לפעמים מס פעמים בשבוע לפעמים אחת לחודש. בדיקה גופנית אצל רופא המשפחה לא הראתה משהו מיוחד בדיקות שתן תקינות ואולטראסאונד בטן ואגן תקין. חוץ מזה הילד פעיל ומתנהג רגיל. יש לציין שאני סובלת מהיפוכונדריה ברמה קשה ורופא המשפחה רמז שהוא חושש שהילד מתחיל לפתח גם חרדה בריאותית. מה גם שהשבוע קיבלנו את תוצאות הבדיקות התקינות ואז הילד אמר שלפעמים כואב לו גם בחזה בצד שמאל ומרגיש מין לחץ באזור לכמה דק בודדות ונעלם.(תלונה שמעולם לא שמעתי ממנו) ואמר ששכח להגיד לי. אני מפחדת לפספס משהו, אילו בדיקות עלי עוד לדרוש? והאם לדעתך תיאור הכאבים בבטן ובחזה יכולים להצביע על בעייה חמורה חלילה? תודה רבה וחג שמח

שלום, עשיתם כל מה שדרוש וקרוב לודאי שאין לילד כל בעיה אמיתית. התלונות שלו בהחלט יכולות להתאים לתופעות חרדתיות ורצוי להוריד את הלחץ כדי שלא יהיה כמוך.

מנהל פורום רפואת ילדים