שאלה לגבי שנת לילה אצל תינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

15/08/2018 | 15:29 | מאת: טליה

שלום, הקטנה שלי בת חודשיים. שוקלת כ-4.5 קילו ואוכלת במהלך היום כל 3-3.5 שעות לערך. לקראת הלילה, לרוב אנו מאכילים אותה בשעה עשר, ולאחר ארוחה זו משכיבים לשנת הלילה, במהלכה אנו מעירים אותה לאכול בשעה שתים וחצי בלילה וכן בשש. שאלתי היא האם יש באמת צורך להעירה משנתה בלילה? או שמא ניתן לאפשר לה לישון גם 7-8 שעות מבלי להעיר? נראה שהדעות מאוד חלוקות בעניין...תודה!

שלום הדעות לא חלוקות -לא מעירים לאכול מעל משקל 3 קג

15/08/2018 | 18:22 | מאת: טליה

תודה רבה. האם תשובה זו תקפה גם לשנת היום? או שבמהלך היום ניתן להעיר כדי לאכול?

16/08/2018 | 09:44 | מאת: טליה

ד"ר שלום, בהמשך לעצתך, לא הערתי את הקטנה להאכלה של שתיים וחצי בלילה והיא הקיצה בעצמה להאכלה של שש. למעשה, יצא שהיא ישנה 7 שעות בלי לאכול, דילגה על הארוחה הלילית של שתיים וחצי אולם כמויות התמ"ל שהיא אוכלת בכל ארוחה לא גדלו כלל ואני חוששת שהיא תרד במשקל כתוצאה מהדילוג על הארוחה. מה עושים במקרה זה?

מנהל פורום רפואת ילדים