tsh ו T4 free אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/07/2018 | 16:47 | מאת: אמא מודאגת

שלום ביתי בת 3 חודשים מרבה להוציא ולהכניס את הלשון מלידה ועד עכשיו. לאחר קריאה מרובה באינטרנט ראיתי כי זה אחד הסימנים לבעיה בבלוטת התריס ומאחר שזה הלחיץ אותי מאוד פניתי לרופאת המשפחה. רופאת המשפחה אמרה כי אין לילדה שלי שום סימן נוסף המעיד על בעיה, היא מרימה יפה מאוד את הראש, מתנגדת עם הרגלים, מחייכת, קשר עין תקין עור נעים למגע, עלתה יפה במשקל ולא סובלת מעצירויות (מעל 5 פעמים ביום) אך כיוון שלא הייתי רגועה החלטנו לבצע בדיקת דם. תוצאות בדיקת הדם הראו רמת TSH 6.18 ulU/ml T4-Free 1.6 ng/dl הבנתי מהרופאה שהנתונים קצת מוזרים כיוון ששני הערכים קצת מעל לטווח ויש לבצע בדיקת דם חוזרת ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג. מה ניתן להעסיק מתוצאות בדיקת הדם? קבענו פגישה והיא בעוד מספר ימים אך אודה לחוות דעת נוספת בנושא.

שלום, אני מציע שתמתינו לבדיקה ע"י המומחה לעניין ויתכן שיהיה צורך בבדיקות נוספות לפני שמגיעים לאבחנות.

מנהל פורום רפואת ילדים