בעיות רפואיות מטרידות עם הבת שלי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

09/07/2018 | 00:32 | מאת: אודלי׳ה

שלום דוקטור. יש לי ילדה בת 4 ושמונה חודשים. היא מאוד עצמאית ועושה כמעט הכל לבדה. יש בעיה אחת שמלווה אותנו כבר מלפני שנתיים בערך והיא שריפה באיבר הנקבי. היא מתלוננת שכואב לה, שורף לה, לפעמים כשהיא מתפנה, לרוב במקלחת כשאני מסבנת את האיזור. זה כאב שבא והולך, חווינו בשנה שעברה שלוש פעמים תולעי מעיים שהגיעו גם לאיזור הזה ומאז אני שומעת אותה מתלוננת רבות על כך. רופאת הילדים בקופת החולים הציעה שזה מכיוון שהיא לא מתנגדת טוב, מה שנכון מכיוון ש90% מהפעמים מתנדבת לבד, ועושה זאת בצורה לא נכונה, כלומר לא מנגבת הכל. השאלה שלי מתחלקת לשנים:1. האם יש קשר בין תולעי המעיים לבין פגיעות האיזור? כלומר האם רגיש יותר בעקבות כך? 2. מה ניתן לעשות כדי שלא יכאב לה? האם לסבן זה נכון מבחינה הגיינית? או שרק לרחוץ במים? אני מנסה לתת פתרונות שונים אבל נשבר לי הלב לשמוע אותה בוכה בגלל זה בכל פעם. חשוב לי לציין שהרבה פעמים אני בודקת את האיזור בעיקבות תלונותיה ואני מגלה אדמומיות ולפעמים גם כתמים לבנים קטנים סביב השפתיים. מה אלה? הבעיה הרפואית הנוספת שפוקדת אותנו בזמן האחרון היא תלונות על כאבי רגליים. היא לאחרונה מתלוננת הרבה על כאבים בשוקיים ובברכיים, בעיקר ברגל ימין. בהתחלה חשבתי שזה התנהגותי, אך שמתי לב שהיא מתלוננת לא רק כאשר היא צריכה ללכת למקום מסוים (ולא רוצה לעשות זאת). האם אלו כאבי גדילה? האם יש להם קשר לכך שאובחנה בעבר בגמישות יתר? היא מצביעה על איזורים כואבים שאני לא רואה סימנים חיצוניים בהם, לכן אני שואלת. תודה רבה על המענה!

שלום, התלונות על הצריבה דורשות לקיחת שתן לתרבית וכן אם יש הפרשה מהאיזור לקחת תרבית מההפרשה. בהחלט התולעים יכולים לגרום לגירוי במקום וכמובן אם היא לא מנגבת היטב זה יגרום לצריבה. הכאבים שהיא מתארת ברגליים אופיניים לכאבי גדילה

מנהל פורום רפואת ילדים