צורך לשטוף ידיים בת 5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

01/07/2018 | 14:58 | מאת: הילה

בת 5 וחצי בספטמבר תעלה לכיתה א לפני מספר שבועות בתחילתה להתלונן עם פיפי כל שנייה בדיקת רופאה תרבית וus תקינה . הרופאה אמרה אולי משהו פסיכולוגי לתת לזה זמן השבוע הפיפי התחלף בצורך לשטוף ידיים כל שנייה , ושאילת שאלות כמו אמא זה בסדר שנגעתי פה , לשאלה למה שוטפת ידיים אמרה שהיא מרגישה צורך לשטוף כי מרגישה שהן מלוכלכות. שאלתי היא איך להתנהל מול זה, להתעלם, לדבר, לאפשר לשטוף? האם זה יכול להיות ocd? או אולי רק ביטוי לחרדה מפני כיתה א למשל? כמה זמן לתת לזה ? ומתי לפנות לפסיכולוג/ פסיכיאטר? תודה מראש אמא לחוצה מאוד

שלום, זה בהחלט נובע ממתח נפשי ודומה מאד ל OCD.לרוב זה חולף אם לא מעירים על כך בעיקר בגילאים האלה. בינתיים הניחו לה והמתינו בסבלנות

מנהל פורום רפואת ילדים