משקל ילד בן 5 ו- 4 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

11/06/2018 | 14:13 | מאת: טלי

שלום, בני בן 5 ו- 4 חודשים בעל מבנה גוף יחסית רזה. הוא שוקל 18ק"ג וגובהו 110 ס"מ (BMI 14.88). הוא ילד מאד נמרץ ואנרגטי, אוכל טוב (יחסית לילדים :)), ישן טוב ופעיל. מבחינת עקומת גדילה- הוא פחות או יותר על אותה עקומה מיום היוולדו. האם הוא בתת משקל? האם עליי לבדוק לעומק מדוע הוא רזה יחסית? רופאת הילדים ממש לא מוטרדת, טוענת שהוא שומר על העקומה שלו. תודה, טלי

11/06/2018 | 14:24 | מאת: טלי

בהמשך לשאלתי, חשוב לציין, כי בבדיקת דם שעשה לפני כמעט 3 שנים (בדיקת הדם האחרונה שעשה עד היום), היה ANTI TTG+DGP (IGG+IGA) 0.25 Negative. האם יש לחזור על הבדיקה? האם יש לערוך בדיקת דם גם היום לאחר 3 שנים? חשוב לציין שהילד מתנהג כרגיל, נמרץ, פעיל ואוכל טוב. תודה, טלי

שלום, לא לעשות לו כלום. תניחו לו.

שלום, גם אני לא מוטרד ונראה שהוא בסדר גמור

מנהל פורום רפואת ילדים