חשש לטעות במתן אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/05/2018 | 04:21 | מאת: אמא

שלום יש לי תינוקת בת 5 חודשים לצערי היא עברה דלקת ריאות שהייתה עם חום גבוה ושיעול, הרופא רשם לה על אנטיביוטיקה מקסופין פורטה 250 - 4 מ"ל - פעמיים ביום, אני חושבת ולא בטוחה שטעיתי במינון ונתתי לה 3 מ"ל במקום 4 מ"ל האם גרמתי לנזק כלשהו לתינוקת? לראות שלה? אציין שהחום עבר ביום השני מתחילת הטיפול האינטיביוטי, וגם בקרנו אצל הרופא על מנת לבדוק את מצב הראות והוא אמר שכל עוד אין חום זאת אומרת שהדלקת עברה אבל בכל זאת היא צריכה להמשיך עם האינהלציה כי הליחה עוד לא עברה ותקועה לה בדרכי הנשימה, את הטעות גליתי אחרי שחזרנו מהביקור אצל הרופא אודה להתייחסות.

10/05/2018 | 10:12 | מאת: אמא

שכחתי להוסיף שהטיפול האינטביוטי הוא למשך 7 ימים ואתמול היה היום האחרון והתינוקת שוקלת 5.5 ק"ג ( בת 5 חודשים) תודה

שלום, תת מינון אינו מהווה בעיה ויתכן שזה לא יהיה מספיק יעיל ובכל זאת הילדה מחלימה ולכן זה נראה בסדר.

מנהל פורום רפואת ילדים