בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

01/05/2018 | 07:53 | מאת: מיכל

שלום. לביתי שכמעט בת שנתיים יש מגיל מספר חודשים 3 בלוטות לימפה בחלק התחתוון האחורי של הקרקפת נפוחות מעט. הרופא אמר בזמנו שירדו כעבור מספר חודשים אבל הן עדיין שם, קצת יותר משנה וחצי. הרופא שלנו אומר שזה שום דבר אבל אני בכל זאת דואגת שהן שם ולא נעלמות. כן יש לה מספר בלוטות בצידי הצוואר ואלו הרופא אמר שבכל פעם שיש נזלת או משהו אחר יכולות להתנפח ולרדת וחוזר חלילה. זו התמונה פחות או יותר. כן אציין שהיא היתה מעט אנמית, קיבלה ברזל פעמיים בשתי תקופות שונות. מה המשמעות של הבלוטות והאם צריך לעשות בדיקות נוספות לשלילת מצבים חמורים יותר? תודה

שלום, הרופא שלכם צודק בהחלט ואין צורך לעשות דבר וזה ממש לא מדאיג

מנהל פורום רפואת ילדים