קומקום לתינוקת מחומרים לא רעילים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/04/2018 | 20:04 | מאת: טובה ב.

מודאגת מפרסומים בשנים האחרונות על סכנות בריאותיות בקומקומים חשמליים, שבקרקעיתם מתגלים כתמים או נקודות שחורות. לפי הפרסומים הסכנה טמונה בחומרים רעילים שמשתחררים מהקרקעית הפגומה. ועלולים לגרום למחלות קשות. גם מכון התקנים ומשרד הבריאות ממליצים להפסיק את השימוש בקומקום כזה, מה שאומר שיש דברים בגו. הנושא הזה מטריד אותי מאוד, כי כמעט כל קומקום שקניתי בשנים האחרונות נפגם כך די מהר. והשאלה שלי לד''ר שינהר- מה לעשות ? תינוקת חדשה במשפחה,בת 3 חודשים, שהפסיקה לינוק וניזונה עכשיו מתחלף חלב מהול במים רתוחים - איך אדע שהקומקום שבו אנחנו משתמשים לתזונה שלה, לא מכיל חומרים לא רצויים ? תודה רבה טובה ב.

שלום, אם הקומקום מחברה טובה הוא לא יקבל את הכתמים האלה ובמיוחד אם תקפידו אחת לכמה ימים לבצע ניקוי אבנית ע"י חומר מסיר אבנית לקומקומים.

מנהל פורום רפואת ילדים