דלקת בדרכי השתן בת שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

15/04/2018 | 10:08 | מאת: חיה

שלום ביתי בת שנתיים בדיוק לא גמולה. לפני שבועיים וחצי החלה להתלונן על כאב בבטן או הפופיק. התלונות היו בגדר אמירה, לא נראה שסובלת, אמרה והמשיכה בעיסוקיה כרגיל, לא ניכר שינוי בהתנהגות, בתאבון, בשינה, נתנה שתן ויציאות. לא היה חום. גם האמירות לא היו תכופות, במהלך השבועיים אמרה שכואב 4-5 פעמים בודדות. לפני יומיים הרגשתי ריח חריף בשתן,בבדיקת שתן עם שקית ראו שיש דלקת ונתנו אנטיביוטיקה (סיפלקסין), טרם התקבלה תשובת תרבית. כבר אחרי יום ריח השתן עבר, לא אמרה שוב, מדי פעם אני רואה אותה לוחצת קלות את הבטן. א. האם יש סיכוי שמדובר בדלקת שעלתה גם לכליות? שכן כל הארוע נמשך כשבועיים וחצי עד קבלת אנטיביוטיקה? ב. האם יש צורך בברור כלייתי רחב יותר? ג. האם יש צורך בהמשך מעקב או טיפול אחרי סיום האנטיביוטיקה?(ניתנה לשבוע), או בדיקת דם או שתן חוזרת? ד. קיימת הקפדה על ניגוד נכון, האם יתכן שנדבקה מחיידקי צואה במידה ולא החליפו בזמן והצואה נכנסה גם לדרכי השתן? אודה לתשובתך.

שלום, דלקת בדרכי השתן בגיל הזה נובעת מצואה. הטיפול מספק וניתן לחזור בעוד שבוע על תרבית לודאי שהשתן נקי. אם היה זיהום בכליות הילדה היתה מאד חולה.

מנהל פורום רפואת ילדים