יציאות מרובות וריר בצואה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/03/2018 | 14:17 | מאת: אלין

בתי בת 3 חודשים, מיום חמישי יש לה הרבה יציאות ביום (לפעמים כ-8-9), כל פעם קצת. היציאות אחרי כל ארוחה או אפילו בזמן האוכל ולפעמים גם בין הארוחות. היציאות רכות אבל לא מימיות, עם מרקם רירי ולפעמים יש בהן פשוט ריר בצבע זית (כמו מדי צבא). לפעמים גם יוצא רק ריר בצבע צהוב חרדל או זית. הילדה מתנהגת רגיל, לא נראה שסובלת מכאבים כלשהם, אין חום. היינו אצל הרופא, אמר שלא נראת מיובשת ועשינו תרבית צואה, הגיעו בנתיים תוצאות חלקיות,ף והכל שלילי. הבדיקה שעדיין אין לה תוצאות היא קמפילובקטר (אם רשמתי נכון). אתמול היה נראה שזה עבר, אבל היום שוב חזר. היא ניזונה מתמ"ל. האם יכול להיות שזה ויראלי בלי חום? ואם כן איך מטפלים? האם יש עוד בדיקות שכדאי לעשות?

13/03/2018 | 14:39 | מאת: אלין

רק אוסיף שלאחרונה יש לה המון רוק, ממש נוזל מהפה כמעט כל הזמן. הרוק התחיל לפחות שבוע שבועיים לפי שהיציאות המרובות התחילו. קראתי איפשהו שהרבה רוק עשוי להיות קשור לריר בצואה, אבל במידה וזה נכון זה משפיע גם על התדירות?

שלום, תנסו למספר ימים עד שהכל יחלוף תמ"ל על בסיס צמחי

מנהל פורום רפואת ילדים