חתך בלשון בילד בן שנה וארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

27/07/2017 | 22:50 | מאת: מיכל גל

שלום, לפני חמישה ימים, בני בן השנה וארבעה חודשים נפל מעמידב לישיבה וחתך את לשונו בחציה הפנימי , חתך עמוק ברוחב כ 80 אחוז מרוחב הלשון. רופא המשפחה ראה אותו והפנה אותנו למיון בשניידר שם אמרו שאין צורך לתפור והחלמה תתרחש תוך מספר ימים. היום לאחר חמישה ימים, החתך עדיין עמוק ורחב, אינו מדמם אך לא ניראה בכיוון איחוי,כלומר הוא עדיין עמוק כשהיה, אני לא רואה ריקמת פיברין , החתך ניראה באפוזיציה צבע הלשון נישאר אותו דבר. אני חוששת מחוסר איחוי. האם זה מצב סהיר לחמישה ימים לאחר הטרואמה? תודה רבה

שלום, צריך לראות את הממצא. בהחלט יכול להיות שזה סביר ואם תוך מספר ימים לא תראו איחוי תגשו לרופא א.א.ג לילדים לבדיקה נוספת.

29/07/2017 | 22:16 | מאת: מיכל גל

תודה רבה רבה

מנהל פורום רפואת ילדים