הודעה חדשה X
* ניתן להעלות קבצים עד 5 מגה
* ניתן להעלות קבצי תמונה, סרטון או PDF בלבד
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.


רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

חשד לתת פעילות בגיל שנה ושלוש

דיון מתוך פורום רפואת ילדים

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • חשד לתת פעילות בגיל שנה ושלוש
    מחבר: קרן
    תאריך: 05/03/2017
    שעה: 11:04
    שלום רב, בת 1.3. בדיקות סקר תקינות בלידה, אין בעיות רפואיות ידועות. התפתחות תקינה בסהכ. אובחנה כבעלת גמישות יתר אבל אין עיכוב מוטורי. יש ירידה באחוזוני גובה, סביב אחוזון 35 כיום. פעוטה שמנמונת. סובלת גם מעצירות מעת לעת. בחודשים האחרונים אנחנו בממעקב גובה אצל הרופאה. לדברי הרופאה שמרה על האחוזון בסהכ, מעט ירדה אבל לדעתה אין מקום לדאגה. עם זאת לאור העצירות והדאגה שלי הפנתה לבדיקות דם גם של תת פעילות. שאלתי- האם בנתונים האלו ובמידה וחס וחלילה תאובחן כסובלת מתת תריסיות, ייתכן שכבר נגרם לה נזק בלתי הפיך? כאמור הסקר תקין, היא מפותחת מילולית יותר מ10 מילים כבר, פעוטה שמחה ואין בעיות נראות לעין. מנגד קראתי באינטרנט שכל עיכוב באבחון תת תריסיות בתינוק עלול להוביל לפיגור. האם זה נכון אי שייתכן שיש מקרים שלא נגרם נזק? אשמח לדעת האם יש לי סיבה לדאגה עד הבדיקה. תודה רבה.
    הוסף תגובה
    • RE: חשד לתת פעילות בגיל שנה ושלוש
      מחבר: ד"ר דני שינהר
      תאריך: 09/03/2017
      שעה: 11:23
      שלום,
      גם אם תאובחן כתת פעילות לא נגרם לה כל נזק.
      הוסף תגובה

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום רפואת ילדים

עבור לפורום >>