בלוטת לימפה מוגדלת לילד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

31/01/2017 | 16:45 | מאת: שרית

שלום. בני בן 9.5 לפני כחודש התנפחה מאד וכאבה בלוטת לימפה מתחת לבית השחיץ בבדיקה הרופאה מצאה כי המקום גם אדום וחם ואמרה כי יש דלקת. הילד קיבל 7 ימים אוגמנטין ואכן החלה הטבה. הבלוטה היום כבר לא כואבת,לא נימושה ואין סימן חיצוניץ בדיקות דם חזרו תקינות אולם בבדיקת אולטרסאונד היום התקבלו התשובות שהבלוטה מוגדלת 18*10 ממ,מרקם לא תקין, היפואקוגנית, ללא הדגמת ההילוס." צד שמאל תקין. מה זה אומר? הרופאה שביצעה את האולטרסאונד שאלה אם יש לנו חתולים ואמרתי שכן.ולטענתה נראה תגובה לזיהום אז מה אומרת התשובה המבהילה הזאת? בבקשה תשובה מה המשמעות

05/02/2017 | 11:38 | מאת: שרית

חשוב לי לציין כי כאשר הייתה דלקת גודל הבלוטה היה מעל כדור פינג פונג הילד לא יכלול היה להוריד את היד כרגיל כי כאב לו וכאמור היום כבר אין כלום.

שלום, זה בהחלט יכול להיות זיהום מהחתולים. יש מחלה מיוחדת שגורמת להגדלת בלוטות כתוצאה ממגע עם חתולים. ניתן לבצע בדיקות דם מיוחדות לאיתור הממצא ואם אכן יש טיפול אנטיביוטי מתאים.

מנהל פורום רפואת ילדים