כאבי חזה כאבי צד גזים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/01/2017 | 19:54 | מאת: רעות

שלום רב דר מה שלומך ביתי בת 8 שנים בריאה סובלת מגזים יש ימים שקטים ויש ימים שלא זה תקופות היו כמה פעמים של כאבי בטן שעברו לה ואז היו גזים עשיתי לה בדיקות צואה הכל תקין הורדתי מוצרי חלב והיה שקט לפני שבוע התקשרו אלי מבית ספר שהיא מתלוננת שכואב לה בחזה זה עבר לה אבל חייבים ליידע כבר לא הייתי רגועה ויצאתי מהעבודה עשיתי לה אקג וצילןם חזה הכל תקין יצא הרופאה ראתה פיזית בצילום חזה שיש מלא אוויר ואמרה שזה מהמעיים וזה כנראה עלה לה למעלה מאז ועד אתמול היה הכל רגוע אתמול בערב שוב התלוננה שכואב לה החזה ולאחר כמה דקות עבר בבוקר היו לה גזים היום אחרי צהרים שוב התלוננה והיא הראתה שזה לא בדיוק בחזה זה בצד יותר מתחת לחזה בצד ממה כל הדברים האלה נובעים זה מלחיץ אותי נורא רופא הילדים אמר שהכל תקין ואין מה לעשות עם זה השאלה ממה זה ממש אודה לעזרה לחוצה ומיאשת ם

שלום, ראשית כנראה שאין שום דבר מדאיג עם הילדה ויתכן והיא סובלת מריבוי גזים.ריבוי הגזים יכול לנבוע מבעיית עיכול כלשהי כמו למשל רגישות לגלוטן או חומר אחר. ניתן לבצע בירור ע"י רופא גסטרו מומחה לילדים. בינתיים ניתן לתת אנזימי עיכול כמו זים-קל או לתת תרופות שסופחות עודף גזים עד להשלמת הבירור.

02/02/2017 | 18:20 | מאת: נופר

רק שאלה נוספת בבקשה זה שהיא מתלוננת על כאבים בצדדים מתחת לבית החזה פעם בצד שמאל ופעם בצד ימין זה לא כל.יום כל שלושה ימים זה לא יכול להיות חס וחלילה אבנים בכליות או בשתן יש מצב שתרגיע אותי אני לא רגועה ולא ישנה טוב מזה וממה הכאבים האלה

מנהל פורום רפואת ילדים