בעיות גדילה של ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/11/2001 | 16:54 | מאת: עדי

שלום רב, אני אמא לילדה בת 11 שנולדה כפגית (850גר'), שבוע 29, תאומה. אבחנתה הקלינית: IUGR. לאחרונה שמתי לב שגדילתה של בתי אינה כשל חברותיה, בנות גילה. התחלתי בתהליך לקראת הגעה לאנדוקרינולוג ילדים על מנת לשקול GROWTH HORMON. הבנתי מאמהות אחרות כי יש בעיה קשה עם מספר האנדוקרינולוגים לילדים. האם קיימים מרכזים/רופאים נוספים אשר אתם יכולים לספר עליהם? הנושא הפך להיות דחוף מאוד עבור בתי וחבל על כל חודש שעובר ללא טיפול. תודה, עדי

13/11/2001 | 21:17 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

אין קשר בין הגדילה של ילדתך ובין גודלה בזמן לידתה כפגית - הגורמים הקובעים את משקלה בלידה שונים מהגורמים הקובעים את משקלה וגובהה בגיל 11. גם ההגדרה של IUGR (עכוב בגדילה תוך רחמי) אינו מדוייק - בתך נולדה אמנם במשקל נמוך אך זאת עקב היותה פגית - משקלה מתאים לגיל הלידה והיא לא נולדה קטנה ביחס לגיל הלידה. בכל מקרה, הבירור לגבי קומה נמוכה אינו חייב להתחיל ולהיגמר אצל האנדוקרינולוג. לא ציינתמה כבר עשית, אך את הבירור הראשוני לגבי סיבת הגובה הנמוך ניתן לבצע אצל רופא הילדים, כולל צילומי כף יד , עקומות גדילה ובדיקות מעבדה ראשוניות. לגבי המלצה על רופא ספציפי - אין הפורום נוהג להמליץ על רופא ספציפי זה או אחר.

13/11/2001 | 21:19 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

הודעתה של ADI במקום זה נמחקה עקב קיום המלצה לגבי רופא/מרכז ספציפי. נא לקרוא "הוראות למשתתפים" - ההודעה הראשונה בפורום.

14/11/2001 | 08:55 | מאת: עדי

ד"ר רוטשטיין הנכבד, שמחתי לקבל את תגובתך המיידית אך משום מה, הכותרת שהופיעה אמרה כי "הודעה נמחקה" עקב קיום המלצה. לא הבנתי למקרא התגובה על איזו המלצה דובר ומה נמחק. אני מודעת, לצערי, לכך שלא תוכלו להמליץ על רופא זה או אחר וזה אינו מה ששאלתי או ביקשתי. בפרוש שאלתי על מרכזים נוספים בארץ/בתי חולים אשר עובדים בהם אנדוקרינולוגים לילדים אשר התמחו בתת תחום זה של טיפול בgrowth hormon/ אני בהחלט מצויה בבעיה עקב העובדה שבמרכז רפואי זבולון רופאה אחת יצאה לחופשת לידה והשניה כורעת תחת עומס התיקים. התור שנקבע לי יהיה לחודש פברואר הקרוב !!!!!!! בנתיים קיבלתי הפניה לצילום רנטגן גיל עצמות ועברנו סידרת בדיקות דם מקיפה (הורמון גדילה, כימיה ועוד). ביחד עם התוצאות אני רוצה להגיע יותר מהר לרופא אנדוקרינולוג. ד"א משקלה של בתי הוא 26 ק"ג וגובהה 130 ס"מ. הילדה לא גבהה בשנה האחרונה. אני בבעיה גדולה כרגע ובגלל זה פניתי לפורום. כדי לקבל עצה לאן לפנות. תודה. עדי

מנהל פורום רפואת ילדים