תרופות להפסקת עישון

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

08/09/2008 | 12:51 | מאת: לוי

רציתי לדעת איזה תרופות קיימות להפסקת עישון ומה ההבדלים בינהם? תודה

08/09/2008 | 13:20 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום לוי, ההתעניינות בתרופות זה צעד ראשון חיובי בדרך להפסקת עישון. אספר לך על התרופות לפי סדר הופעתן בשרות הרפואה והאדם: זיבאן - תרופה ותיקה ומוכרת כבטוחה. פותחה במקור כתרופה פסיכיאטרית לדיכאון ודרך תופעות הלואי שלה הסתבר שהיא מסייעת בהפסקת העישון. צ'מפיקס - תרופה חדשה שפותחה בארה"ב ספציפית להפסקת עישון, הולך ונצבר חומר רב שזו תרופה בטוחה. במחקרים שהישוו בין שתי התרופות נמצא שצ'מפיקס, במרבית האנשים, יעילה פי1.5-2 מהזיבאן לגמילה ארוכת טווח מעישון. שתי התרופות הן מיעוטות תופעות לואי והשימוש בהן בטוח. הבדל נוסף הוא: צ'מפיקס יקרה יותר - אולם לעומת מחיר הסיגריות, המחיר של שתי התרופות בטל בשישים. קבוצת תרופות נוספת היא תחליפי הניקוטין - תרופות אלו, חלקן, כגון המסטיק ניקורט, ניתנות לקניה ללא מרשם רופא. לעתים יש להוסיף תחליפי ניקוטין לתרופות כדי להקל על תסמונת הגמילה ולהקטין את סיכויי החזרה לשוב ולהרעיל את עצמך ברעל עשן הסיגריות. חשוב לציין שעם הטיפול התרופתי ניתן לשלב גם גמילה מעישון באמצעות סדנא, רצוי במסגרת הציבורית - יש לכך יעילות מוכחת. בהצלחה, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?