הפסקת עישון

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

26/10/2008 | 17:41 | מאת: קלרה

שלום, שמי קלרה, אני בת 42 ומעשנת כבר 22 שנים, במשך שנים רבות ניסיתי להפסיק לעשן בחוסר הצלחה... חשוב שתדע שאני לא מעשנת בשבת. אני מודעת לכל נזקי העישון ועדיין זה לא מונע מבעדי מהלפסיק לעשן, איך תוכל לעזור לי? אשמח לתשובתך.

27/10/2008 | 00:14 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום קלרה, טוב שמסרת את כל הפרטים. על פי פרטים אלו את בהחלט מכורה לניקוטין וניזוקה משאר תוצרי הלואי של עשן הסיגריה. התנאי הראשון והחשוב ביותר כדי להפסיק לעשן הוא להיות בטוחה שאת באמת רוצה בכך מתוך הבנה שתפיקי יותר מאי עישון ממה שאת מפיקה ונהנית ממצב של עישון. אם תנאי זה מתקיים אפשר להעלות את סיכויי ההצלחה במספר אמצעים: שילוב של תרופה , תחליף ניקוטין ואולי סדנא או קבוצת תמיכה להפסקת עישון. בכל מקרה עלייך להתייעץ ברופא שלך, אולם להלן המידע הבסיסי: אספר לך על התרופות לפי סדר הופעתן בשרות הרפואה והאדם: זיבאן - תרופה ותיקה ומוכרת כבטוחה. פותחה במקור כתרופה פסיכיאטרית לדיכאון ודרך תופעות הלואי שלה הסתבר שהיא מסייעת בהפסקת העישון. צ'מפיקס - תרופה חדישה שפותחה בארה"ב ספציפית להפסקת עישון, הולך ונצבר חומר רב שזו תרופה בטוחה. במחקרים שהישוו בין שתי התרופות נמצא שצ'מפיקס, במרבית האנשים, יעילה פי1.5-2 מהזיבאן לגמילה ארוכת טווח מעישון. שתי התרופות הן מיעוטות תופעות לואי והשימוש בהן בטוח. קבוצת תרופות נוספת היא תחליפי הניקוטין - תרופות אלו, חלקן, כגון המסטיק ניקורט, ניתנות לקניה ללא מרשם רופא. לעתים יש להוסיף תחליפי ניקוטין לתרופות כדי להקל על תסמונת הגמילה ולהקטין את סיכויי החזרה לשוב ולהרעיל את עצמך ברעל עשן הסיגריות. חשוב לציין שעם הטיפול התרופתי ניתן לשלב גם גמילה מעישון באמצעות סדנא, רצוי במסגרת הציבורית - יש לכך יעילות מוכחת. בהצלחה, דר' אריק שכטר

06/11/2008 | 18:32 | מאת: דניאל

משהו שמע על מגנטים או מחטים? הרחקת יונים www.ufiyona.co.il

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?