לירות בכל התותחים

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

23/10/2008 | 23:46 | מאת: נחום

אחרי שחברה שלי כבר מאיימת לעזוב אותי אם אני לא מפסיק לעשן- זהו נמאס לי. למרות שניסיתי כבר הכל וחזרתי החלטתי הפעם לעשות את הכל. הבנתי שיש את הצקמפיקס והזיבאן ובצד את תחליפי הניקוטין. זהו החלטתי שלא הכפת לי מהכסף ואני חודש לוקל\ח את הצ'מפיקס יחד עם הזיבאן וגם איזה מסטיק או משהו. מבקש הסבר איך לשלב הכל ביחד באיזה פגז נגד עישון ולהגמל סופית. תודה. נחום.

24/10/2008 | 16:43 | מאת: ד"ר אריק שכטר

נחום היקר, כל ספר בישול מרוקאי מתחיל בעצה : "קודם כל הרגעי..." אני מיעץ לך את אותה העצה בדיוק. שנית, את הצעד החשוב ביותר להפסקת עישון כבר עשית! מצאת סיבה טובה להפסיק לעשן, במקרה שלך זו אפילו סיבה אצילית. עכשיו בוא נעשה סדר בתרופות: תחליף ניקוטין תוכל לקחת הן עם הצ'מפיקס והן עם התרופה הישנה זיבאן, אך אין לשלב בין הזיבאן לצ'מפיקס כיוון שאין כל הוכחה ששילוב זה יעיל יותר מצ'מפיקס לבד. בנוסף תוכל להעזר בקבוצת תמיכה. אני מציע לך לפנות לרופא המשפחה שלך ולקבל את היעוץ התרופתי לו אתה ראוי. בהצלחה רבה, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?