לקנות עכשיו או לחכות?

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

10/10/2008 | 07:46 | מאת: אביב

שלום, סוף סוף אתר שמתייחס לתרופה אחרי יומיים של חיפושים לפני שבוע הרופא שלי רשם לי צ'מפיקס. בינתיים שמעתי שבכללית, שזו קופת החולים שלי, המחיר הוא בערך 500 ש"ח ובמכבי כ300 שקלים. למה ההבדל? האם כדאי לחכות שגם הכללית יורידו את המחיר או לקנות פרטי? יש איזו דרך להשיג ממכבי, אולי אם חברה שלי יכולה לקבל מרשם עבורי. בקיצור זה לא מעט כסף אולי תוכלו להמליץ על בית מרקחת שהוא זול יותר. אביב

10/10/2008 | 15:46 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום אביב, אם גמלה בליבך ההחלטה להפסיק לעשן, בצע אותה כעת, לא משנה כמה עולה התרופה, קרוב לודאי היא תתקזז כמעט מיד! עם הוצאותיך על סיגריות ובודאי שתתקזז תוך כמה חודשים ללא עישון. אני לא מומחה גדול למחירי תרופות, אבל המחירים שאתה מציין ניראים לי בהחלט סבירים. ההבדל נובע מכך, שמכבי הכניסה את התרופה לביטוח המשלים שלה ואילו הכללית עדיין לא. גם אם הכללית תעשה את זה בעוד חודש - הרי שלא שווה לך לחכות וכדאי לבצע את החלטתך כבר כעת. לגבי בית מרקחת - אני יוצא מנקודת הנחה שהרופא שהמליץ לך על צ'מפיקס נתן לך הסבר מקיף על התרופה, אתה או מי מטעמך יכולים לקנות בכל בית מרקחת מורשה ובלבד שימכרו את התרופה בהצגת מרשם רופא. נסה לברר אם יש הבדל במחיר בין הרשתות השונות - אשמח אם תיידע את הגולשים בפורום לגבי סקר השוק שלך.

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?