לא מאחר מדי?

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

07/09/2008 | 19:13 | מאת: אברהם

שלום ד"ר אני בן 55 ומעשן כבר 34 שנים אני סובל ממשקל עודף ומאסטמה אני מאוד נהנה מהעישון ולא נראה לי שאוכל להפסיק לעשן מבלי לעבור טראומה קשה כמה עוד נשאר לי? האם יש בכלל טעם להפסיק לעשן עכשיו? תודה אברהם

07/09/2008 | 23:03 | מאת: ד"ר אריק שכטר

"לעולם לא מאוחר מדי להפסיק לעשן" זו אמת ולא קלישאה!!! דוקא במצב שתיארת, מצב גופני מוזנח ומחלת ריאות, תרויח המון מהפסקת העישון. בהיותך גבר עם עודף משקל, אתה נמצא בקבוצת סיכון משמעותית למחלת לב וכלי דם, יחד עם עישון הסיכון עולה לא פי שניים, אלא פי כמה וכמה לפחות. הפסקת העישון תגרום להפחתת חלק מסיכון זה תוך זמן קצר ביותר וחלק אחר מהסיכון יופחת תוך מספר שנים. באשר לאסטמה - הרי שהפסקת העישון תשפר מיד את מצבך הנשימתי, דבר שתבחין בו במהרה, נוכח הירידה בשימוש במשאפים וכן סטרואידים מכל הסוגים. בהצלחה, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?