זיבאן או משהו אחר

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

07/09/2008 | 14:56 | מאת: זהבה

לחברי הפורום שלום, אני מעשנת 30 סיגריות ליום כבר 12 שנה ודי מרוצה מזה. לאחרונה החלו כל מיני מיחושים אולי זה הגיל. בכל מקרה החלטתי להפסיק לעשן לגמרי. טוב ניסיתי להפסיק פעמיים בבת אחת ותמיד חזרתי. הלכתי לרופא המשפחה שלי והוא הציע לי לקחת זיבאן אבל שמעתי שיש גם תרופה שניקראת צמפקס. בינתיים לא לקחתי כלום. מה עדיף? תודה זהבה

07/09/2008 | 23:18 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום זהבה, ברכות על הצעד החשוב בדרך להפסקת עישון - פניה לרופא המשפחה. אם אני מבין נכון, אינך מתקדמת בתהליך הגמילה כיוון שאת מתלבטת בין שתי תרופות: צ'מפיקס וזיבאן. ראשית - הכתובת הטובה ביותר לקבל אינפורמציה על מה עדיף ומה לקחת זה רופא המשפחה שלך, שהציע לך את אחת התרופות. לגוף שאלתך: אין אפשרות מעל דפי פורום להמליץ לך על תרופה זו או אחרת, אתן לך מעט אינפורמציה על שתי התרופות: זיבאן - תרופה ותיקה ומוכרת כבטוחה. פותחה במקור כתרופה פסיכיאטרית לגיכאון ודרך תופעות הלואי שלה הסתבר שהיא מסייעת בהפסקת העישון. צ'מפיקס - תרופה חדשה שפותחה בארה"ב ספציפית להפסקת עישון, הולך ומצבר חומר רב שזו תרופה בטוחה. במחקרים שהישוו בין שתי התרופות נמצא שצ'מפיקס, במרבית האנשים, יעילה פי1.5-2 מהזיבאן לגמילה ארוכת טווח מעישון. שתי התרופות הן מיעוטות תופעות לואי והשימוש בהן בטוח. בכל מקרה, במקרה שלך - מומלץ להוסיף גם תחליף נקוטין ואם אפשר להצטרף לסדנת גמילה שתהווה עבורך גם קבוצת תמיכה. כל זה ועוד שאלי את הרופא שלך וכהשלמה בהמשך גם בדפי הפורום. בהצלחה, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?