התייעצות

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

03/02/2009 | 21:22 | מאת: שרינה

שלום דר' שכטר, הרופאה שלי הפנתה אותי אלייך לכאן. בגלל בחילה הרופאה שלי החליטה לתת לי צ'מפיקס במינון מוחלש, אבל כדי שלא אצטרך לקנות חבילךה חדשה ולזרוק את הישנה היא אמרה לי לחתוך את הכדורים לשניים. שאלתי אותה אם זה מאה אחוז בסדר והיא לא ידעה לומר בודאות בגלל מאפייני הכדור ואמרה שאתה יכול להבין בזה. מה דעתך? אני לא רוצה להפסיק את התרופה כי בזכותה אני כבר לא מעשנת מצד שני החבילה עלתה לי הרבה כסף... תודה, שרינה

04/02/2009 | 08:52 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום שרינה, ברכות על ההצלחה להפסיק לעשן. כעת את נמצאת בשלב קריטי כדי לא לחזור לעשן. באשר לבחילה: השיטה הטובה ביותר למנוע בחילה, היא לקחת את הצ'מפיקס פעמיים ביום, אבל יחד עם האוכל! נסי את זה, סיכוי רב שתרגישי שיפור. באשר לצ'מפיקס במינון מופחת: יש גישה שאומרת, שאם הבחילה לא חולפת באמצעות נטילת התרופה עם האוכל, יש לנסות לקחת את התרופה במינון של חצי מ"ג פעמיים ביום, כמובן גם עם האוכל. באשר לחיתוך הכדור: כעיקרון, כדורים שאין עליהם פס חיתוך לא מיועדים לחציה. כאשר נוטלים כדור שנחצה, למרות שאינו מיועד לכך, המינון אינו אחיד בהכרח בשני חלקי הכדור. זה לא נורא, אבל כדאי לדעת. באשר לרופאה שלך, אשמח אם תמסרי לה את כתובת הדואר האלקטרוני שלי, כדי שתהיה לה האפשרות להיוועץ בי ישירות, כפי שמקובל בין רופאים: [email protected] בהצלחה רבה, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?