להפסיק לעשן לבד

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

07/09/2008 | 12:24 | מאת: רון

שלום רב, אני מעשן כ- 8 שנים משהו כמו 5 סיגריות ביום. מצד אחד, זה לא כ"כ הרבה ושמעתי שכמות כזו גם לא אמורה לחולל את כל הנזקים שעישון כבד מחולל (האם נכון?), אבל מצד שני גם למעט סיגריות האלו ביום אני מרגיש "מכור" (עם הקפה של הבוקר, אחרי ארוחת הצהריים וכו'). שמעתי מהרבה חברים שניסו שזה לא פשוט, הכמיהה לסיגריה לא עוברת ואם חלילה מתפתים לעוד סיגריה "אחרונה" הכל חוזר חלילה. כיצד להתחיל בגמילה והאם יש טיפים איך לעשות את זה חכם? בתודה מראש, רון

07/09/2008 | 23:07 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום רון וברכות על ההחלטה, כיצד להתחיל? ראשית להחליט שאתה באמת רוצה להפסיק לעשן ולקבוע מועד בו תפסיק לחלוטין. אולם לפני זה עלייך לעבור תהליך מחשבתי שעיקרו הוא להבין עם עצמך מדוע אתה ממשיך לעשן. אנסה לעזור לך בשאלות ותשובות לעבור תהליך זה. אז מה נותן לך העישון רון? ממה אתה נהנה? למה אינך מפסיק? דר' אריק שכטר

08/09/2008 | 17:22 | מאת: רון

תודה דר' שכטר, שאלות טובות. כמו שאמרתי, אני לא מעשן כמות רבה של סיגריות, אבל הצורך עולה בסיגריות "מסויימות". למשל בבוקר עם הקפה הראשון. או לאחר האוכל (בצהריים ובערב). כמו כן, אני נוהג לקחת הפסקה-שתיים נוספות במהלך יום העבודה. העישון כביכול מרגיע ומספק סוג של תירוץ לקחת הפסקה. זה ירגיש לי מוזר לצאת החוצה ולעמוד 5 דקות ואז לחזור לעבוד... הבעיה היא שאני די נהנה מרוב הסיגריות שאני מעשן. הצורך להפסיק נובע מכך שבראייה מהצד אני לא תופס את עצמי מעשן וגם לא מעוניין שילדיי (בני 3.5) יגדלו עם אבא מעשן. כרגע, אני לא נוהג לעשן בנוכחותם. תודה, רון

13/03/2009 | 12:26 | מאת: עזרה

שלום לכולם .. יש לי שאלה .. אני מעשן שנה והפסקתי כי כבר נמאס לי כול הכאבים בחזה עכשיו רציתי לדעת איזה תופעות לוואי יש להפסקת עישון ? תזכרו אני מעשן שנה ! ?

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?