לא יכול לישון יותר

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

24/09/2008 | 08:29 | מאת: רמי

לחברי הפורום שלום@! הפסקתי לעשן לפני שבוע ואני על שני זיבנים לא יכול לישון, פשוט לא יכול לישון. בעיקר קשה לי להרדם. מה עושים? זה מהזיבן או זה מהפסקת העישון? אודה על תשובה לפני בוא הלילה קמתי עם עיניים נפוחות תודה לדוקטור אריק שעושה כאן עבודת קודש רמי

27/09/2008 | 19:01 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום רמי, תודה על הפירגון לא כתבת כמה עישנת והאם נהגת לעשן לפני השינה. אני מניח שעישנת לא מעט וגם לפני השינה. לניקוטין יש השפעה מרגיעה ואף מרדימה. יתכן ואתה סובל מתסמונת גמילה ולכן נמצא בעירנות, עוררות ועצבנות יתר, שהן תופעות מוכרות. בנוסף, פעולה קבועה מסויימת, למשל הדלקת סיגריה יכולה להיות חלק מריטואל ההירדמות וכעת ריטואל התנהגותי זה חסר לך. ועוד דבר משמעותי: הפרעה בשינה היא תופעת לואי מוכרת וידועה של זיבאן. אולם, בזמן מחקרי בדיקת התרופה, מעטים מאוד הפסיקו את נטילתה דוקא בשל תופעת לואי זו. מה עושים? אל תקח את כדור הזיבאן השני סמוך לשינה - קח אותו מספר שעות לפני. אם גם זה לא יעזור, היוועץ ברופא שלך, ניתן לקחת את התרופה רק פעם ביום או להחליף את הטיפול - אם התרופה ממש בלתי נסבלת. ומה עושים לפני השינה? הכי טוב פעילות גופנית ובלבד שתסיים את הפעילות, לפחות שעה לפני שאתה נכנס למיטה. במיטה קרא ספר, למשל ביוגרפיה על אחד משלושת ראשי הממשלה האחרונים שלנו, מובטח לך שתרדם מיד. לילה טוב, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?