רוצה להפסיק לעשן

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

07/09/2008 | 11:51 | מאת: נחמיאס

אהלן, אני מעשן כבר 30 שנה וזהו חאלאס, רוצה להפסיק לעשן ברור שזה תהליך וצריך ללכת לרופא, אבל אני נורא חושש ממה שאיה מה הולך לקרות מה יעשה לי הרופא ומה התהליך? תודה על תשובה מהירה כי אני כבר רוצה לגשת זאכי

07/09/2008 | 23:03 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום מר זאכי נחמיאס, ברכות על רצונך להפסיק לעשן ולזכות שוב בבריאותך!- זה צעד חשוב ביותר בתהליך הפסקת העישון. לבקשתך, אתייחס לתהליך ולמה אמור לקרות אצל הרופא: ראשית עלייך להחליט שבאמת ברצונך להפסיק לעשן לאחר מכן גש לרופא המשפחה ובקש עזרה. קרוב לודאי שהרופא ימליץ לך על תרופה להפסקת העישון וכן תמיכה באמצעות תחליפי ניקוטין. במקביל, אתה יכול להשתתף, מאוד מומלץ, באחת הסדנאות הציבוריות לגמילה מעישון - שאל את הרופא ושאל במשרד מרפאת קופת החולים שלך. לאחר תקבע מועד להפסקת העישון - תפחית בהדרגה את מספר הסיגריות, עד שתפסיק לעשן לחלוטין ביום שקבעת. רצוי שיהיה לך גישה לרופא להמשך תמיכה, בנוסף אתה תמיד מוזמן לשאול שאלות בפורום. בהצלחה, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?