פרסום

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

15/07/2012 | 09:38 | מאת: פרסום

פשוט פרסום לחברת סאן לקוויד (כניראה עובדים בחברה), אותם תגובות מאותם אנשים במספר רב של מקומות באינטרנט !!!!

לא צריך ללכת לבדוק באתרים אחרים כדי להבין שמודבר בפרסום אין חדש תחת השמש אני כבר ממזמן מתעלם ולא טורח אפילו למחוק אבל אם העלת את הנקודה אז אולי זו הדזמנות לרענן את עמדת משרד הבריאות בעניין פרסום כלי מזיק ולא מוכח זה " סיכום בנושא סיגריה אלקטרונית, ומדיניות משרד הבריאות בישראל מר חיים גבע-הספיל, משרד הבריאות חוק מניעת העישון במקומות ציבוריים והחשיפה לעישון אוסר על עישון מוצרי טבק, סיגריות אלקטרוניות אינן מכילות טבק ולכן לא נכנסות תחת הוראות חוק זה. עם זאת, רשות התעופה האזרחית בארה"ב אוסרת על שימוש בסיגריות אלו בטיסות – לא ברור האם בגלל האלקטרוניקה או בגלל האדים/עשן שיוצא מהסיגריה האלקטרונית. אין ספק שעישון סיגריה אלקטרונית במקומות ציבוריים מעביר מסר שלילי ופוגע במאמצים שלנו ליצור דה-נורמליזיצה לעישון. מעשנים המבקשים להיגמל מעישון צריכים להיות מופנים לעזרה מקצועית, העובדה שיעברו לעישון סיגריה אלקטרונית עלולה למנוע מהם לפנות ולבקש סיוע מקצועי ויעיל, ומעבר לכך, כאשר מדובר על סיגריה עם ניקוטין, יש חשש שהם יצרכו אפילו יותר ניקוטין מאשר בעישון רגיל, מאחר שאין כל מגבלה על עישון של הסיגריה האלקטרונית במקומות ציבוריים והם עשויים לעשן במשך זמן רב יותר ובתדירות רבה יותר ללא כל מגבלה. לפחות עם סיגריות רגילות יש מגבלות חוקיות המצמצמות את האפשרות לעשן בכל מקום ובכל זמן. בשלב זה המדיניות היא כדלהלן: סיגריות אלקטרוניות המכילות ניקוטין – מסווגות כמוצר פרמקולוגי, בדומה ל-NRT של חברות תרופות, ולכן על יבואנים להציג אישורים של FDA או המקבילה האירופית, להציג מחקרים על יעילות/בטיחות בשימוש, אישורים על תקנים רלוונטיים לגבי ייצור וכדו'. מאחר ואין אף יבואן של סיגריה אלקטרונית שיכול להציג זאת, למעשה לא ניתן לייבא סיגריות אלקטרוניות המכילות ניקוטין. סיגריות אלקטרוניות ללא ניקוטין – היבואן נדרש להציג אישור ממעבדה מוסמכת על כך שהמוצר לא מכיל ניקוטין, ומאחר ולמשרד הבריאות אין סמכות רגולטורית על מוצר זה – קשית פלסטיק עם חומרי טעם וריח – לא ניתן לעכב או לאסור את הכנסת המוצר. נכון להיום אין מספיק מחקרים המאפשרים להניח את בטיחות או את יעילות השימוש בסיגריה אלקטרונית. מדיניות ארגון הבריאות העולמי הייתה להזהיר מפני הסיגריות האלקטרוניות, יש מספר מדינות האוסרות לחלוטין ייבוא ושיווק של המוצר, אחרות מתירות לחלוטין, ה-FDA ניסה לאסור לחלוטין אך נתקל בבעיות חוקיות ונקבע שהרגולציה שלהם תהיה בדיוק כמו למוצרי טבק – מה שאומר כמעט בלי רגולציה בכלל... מבדיקות שנעשו על ידי ה-FDA על מותגים שונים של סיגריות אלקטרוניות נמצאו חומרים מסרטנים וחומרים מסוכנים – אם כי בבדיקות נוספות על פרטים אחרים לא נמצאו חומרים כאלו. ככל הנראה בתהליך הפקת הניקוטין נכנסו גם TSNA's מסרטנים. ישנה בעיה של תנאי ייצור בעייתיים – זה מיוצר במפעלים סיניים, אין אחידות בין הפרטים השונים של אותו דגם, אין אחידות בכמויות וריכוזי החומרים יוצאים בכל שאיפה מהסיגריה, דווח על תקלות שונות הקשורות בסוללה, דליפות מהמחסניות ועוד. חלק מהחומרים הנמצאים בסיגריה בטוחים לשימוש חיצוני ובריכוז נמוך, חלקם מוגדרים כחומרי טעם וריח וכדו', אין מספיק מידע על ההשפעה הבריאותית של שימוש בחומרים כאלו כאשר מנגנון הצריכה שלהם הוא בשאיפה לריאות וכאשר הריכוזים גבוהים. לגבי מסוכנות יחסית לסיגריה רגילה- סביר להניח שלסיגריה אלקטרונית תהיה השפעה פחות חמורה על בריאות המשתמש בהשוואה לשימוש בסיגריות רגילות, אולם זה לא מצדיק להמליץ עליהם או לאפשר אותם כחלופה בטוחה. יש כיום מחלוקת רצינית לגבי הגישה של מוצרי טבק מופחתי נזק מבחינת בריאות הציבור – אני חושב שלא צריך לתמוך או לעודד שימוש במוצרים כאלו. בתחילת השבוע דווח על חברת סיגריות גדולה שקנתה חברה המייצרת ומשווקת סיגריות אלקטרוניות – מומחים רבים בעולם ראו בכך את החותם הסופי על כך שאם המוצר נמצא מתאים לאינטרסים של תעשיית הטבק, הוא ככל הנראה מזיק לבריאות הציבור. לגבי תרומתם של הסיגריות האלקטרוניות לגמילה מעישון, הנושא לא נבדק עדיין בצורה יסודית ואין מידע מבוסס על כך, ישנה בעיה בסיסית בשימוש בסיגריה אלקטרונית בכך שהרגל העישון נמשך – ההתעסקות עם הסיגריה, שאיפות, "עישון" בזמנים ומצבים קבועים – בקיצור, אין תהליך אמיתי של שבירת ההרגל, וזה מרכיב חיוני בגמילה מעישון. לא ברורה גם התרומה של סיגריות אלקטרוניות להתמודדות עם תסמיני גמילה, מאחר והן אין מכילות ניקוטין. לסיכום, בשלב זה אין שום הצדקה וביסוס לאף אחת מהטענות של יבואני הסיגריות האלקטרוניות, ואין מקום לסמוך את ידינו על המוצר. הבעיה היא שמאוד קל להבריח אותם לארץ (סיגריות אלקטרוניות עם ניקוטין או ללא ניקוטין), הום מפורסמות בצורה אינטנסיבית למדי במגוון דרכים, כולל אינטרנט ותוכניות בוקר בטלויזיה, וזה בא לידי ביטוי בהיקף החדירה של המוצר לשוק. "

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?