הפסקת עישון וגראס

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

19/09/2008 | 02:24 | מאת: שחר

שלום, אני מעשן כחצי קופסה ליום ואיזה ג'וינט פעם פה פעם שם. אני רוצה להפסיק עם הסיגריות, אבל לא עם הגראס והבנתי שיש בעיה עם הניקוטין. מה עושים?

19/09/2008 | 14:15 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום שחר, אני מניח שרצונך להפסיק לעשן נובע מהרגשה לא נוחה עם העישון ותוצאותיו בהווה כמו גם הבנה מה תתרום לך הפסקת העישון בעתיד הקרוב. לכן, ברכות! לא נישאר לך אלא להחליט ולפעול בנידון. לגבי הפסקת עישון סיגריות המכילות טבק, אך המשך עישון סיגריות המכילות תוצרי צמח הקנביס בתערובת עם טבק, הרי שממילא תמשיך לעשן טבק ומכאן חשוף גם לניקוטין הממכר וגם לאלפי חומרים מזיקים המצואיים בעשן הטבק. כלומר לא עשית דבר... אתה מעשן עשר סיגריות ליום, מה שעושה אותך מכור לניקוטין! לא תוכל להפסיק באמת אם אתה מחליט מראש, שתעשן מדי פעם סיגריה, עם או ללא גרס. אותה סיגריה תגרום להפעלת קולטנים בגוף שיסחפו אותך להמשך העישון. כלומר, המלצתי היא להפסיק לעשן לחלוטין. כיום יש תרופות ואמצעים אחרים שיעזרו לך לחדול להרעיל את עצמך. פנה לעזרה לרופא המשפחה שלך. חוץ מזה - גם בעישון מריחואנה עצמה יש מרכיבים מזיקים מאוד. בהצלחה, דר' אריק שכטר

26/09/2008 | 16:56 | מאת: שחר

תודה, אתה צודק וכמובן לא ציפיתי שתעודד כאן עבירה על החוק. השאלה היא אם יש תחליפים לטבק? וחוצמזה, כרגע לא ממש הוכח נזק לטווח ארוך כתוצאה משימוש ב- THC, אבל אולי זה לפורום אחר...

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?