צ'מפקס בהריון

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

27/11/2011 | 11:46 | מאת: ש

התחלתי לקחת צ'מפיקס כשהייתי בן 4-6 שבועות להריון(כמובן שלא ידעתי) לקחתי למשך 11 יום.וכשגיליתי את ההריון כמובן שהפסקתי מייד. האם יש נזק לכך? אם כן מה עלי לעשות?

צמפיקס לא מומלץ בהריון מהסיבה הפשוטה שהוא לא נחקר בהריון זה לא שידוע שהוא מזיק לעובר מה שאנו מכנים קבוצה C = אין מחקרים ולכן עדיף להמנע לעומת זאת ידוע שעישון מזיק בהריון ולכן ישנם דעות שאומרות לשקול צמפיקס בהריון בכל זאת בכל אופן חדלי משניהם ( מהתרופה ומהעישון ) ועשי מעקב הריון כמקובל בהצלחה ד"ר מיכאל ויינפאס , רופא מומחה, גמילה מעישון, ירידה במשקל, רפואת משפחה, דיקור אוזן לירידה במשקל וגמילה מניקוטין www.refoua.co.il

02/12/2011 | 04:26 | מאת: אורנה

היה מאד יעיל אם היו יודעים אם יש לצ'מפיקס השפעה על העובר, מכיוון שזו בעיה מאד מוכרת - נשים מעשנות שמתקשות לוותר על הסיגריות באופן מוחלט בהריון... כבר שמעתי עשרות סיפורים כאלה...

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?