הפסקת עישון

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

20/05/2011 | 00:19 | מאת: הצפונית

שלום לרופא, אני בת 56, עשנתי במשך 40 שנה כ-10 סגריות ליום. לפני 3.5 חדשים עברתי ניתוח שרוול קיבה ועד כה רזיתי 20 ק"ג, כשנותרו ליעוד כ-25 ק"ג למשקל תקין. לפני כ-4 חדשים הפסקתי לעשן כהכנה לניתוח ואני נקיה מניקוטין למעלה מ-4 חדשים. שאלתי היא האם יש תועלת בהפסקת העישון אחרי כל כך הרבה שנים או שהנזק הוא בלתי הפיך? האם הגוף משקם את עצמו אחרי שהוא מתנקה מהסיגריות ככל שעובר הזמן? תןדה על התשובה.

התשובה היא חד וחלק - כן - יש תועלת גדולה ורבה הגוף משקם את עצמו והסיכון לממאירות ומחלות לב הולך ויורד ככל שמתרחקים מהעישון הורידי והצליחי ד"ר מיכאל ויינפאס מומחה לגמילה מעישון www.refoua.co.il

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?