גמילה מעישון

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

27/04/2011 | 22:56 | מאת: נועם

אבא שלי מעשן 3 קופסאות ביום.הוא בן 67. הוא סובל מקוצר נשימה וגם מסכיזופרניה אשר נמצאת ברמיסיה 10 שנים. האם זה ריאלי לצפות מאדם עם קשיים אלה שבטיפול גמילה הוא יוכל להפסיק לעשן? או שיש לשאוף להקטנת כמות מספר הסיגריות שהוא מעשן. בנוסף מה הטיפול הראוי לאדם כזה? תודה,נועם

אכן שאלה מורכבת אין שאלה שהגמילה מעישון הכרחית לעניין הקוצ נשימה לא אתפלא אם הוא סובל ממחלת ריאות חסימתית מאוד קשה להפחית גמות עישון מבלי להיגמל לגמרי טבע המעשן הוא לחזור לאותו מספר סיגריות טרם הוא נגמל ולכן ההפסקה צריכה להיות טוטלית השימוש בתרופה צמפיקס צריכה להיות תחת מעקב של רופא פסיכאטר ובשיקול דעת לגבי מצבו הפסיכיאטרי הטיפול צריך להיות מבוסס על תמיכה, על שינוי הרגלים, אפשר במסגרת סדנה, על תזונה ועל תחליפי ניקוטין ותרופת מרשם, שכאמור בזהירות ד"ר מיכאל ויינפאס מומחה לגמילה מעישון www.refoua.co.il

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?