תקופת המבחנים

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

11/09/2008 | 10:33 | מאת: דלית

שלום רב, אני סטודנטית בשנה השלישית ומעשנת. אני רוצה להשתמש בתרופת צ'מפיקס עליה שמעתי רבות. אני חוששת שלהפסקת העישון והשימוש בתרופה, יהיו השלכות על יכולת הריכוז שלי. אנא עצתך.

12/09/2008 | 11:22 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום דלית, ברכות על הרצון להפסיק לעשן, אם תתאמצי (מעבר לעזרה שיעניקו לך התרופות), ודאי תצליחי ותזכי להטבה כמעט בכל תחום בחייך. להפסקת העישון אכן יש תופעות לואי במסגרת תסמונת הגמילה, במיוחד למי שעישן 20 סיגריות ויותרתקופה ארוכה. הפרעה בריכוז היא אחת מתופעות הלואי של תסמונת הגמילה מניקוטין. כדי להתגבר על תופעות גמילה אלו ניתנות למניעה באמצעות תחליפי ניקוטין, בצורת, מדבקות, מסטיק או משאף. חלקם ניתנים לרכישה בבתי המרקחת ללא מרשם וחלקם דורשים מרשם רופא. באשר לצ'מפיקס- מניסיוני עם התרופה היא אינה פוגעת בריכוז. תרופה זו ניקשרת חלקית לקולטני הניקוטין ולכן מצד אחד היא מונעת חלק מתסמונת הגמילה, לרבות פגיעה בריכוז ומצד שני מפחיתה את הצורך וההנאה מעישון. לסיכום, גשי לרופא/ה שלך בקשי תרופה כרצונך ובהתאם להמלצתו ובנוסף התיעצי לגבי תחליפי ניקוטין. דבר נוסף שעשוי לעזור לך להצליח היא סדנא תומכת בגמילה לעישון - התקשרי למוקד המידע של קופת החולים שלך. בהצלחה רבה, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?