שאלה לי...

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

26/03/2011 | 17:07 | מאת: כרמית

התחלתי לעשן לפני כשנתייים וחצי עם הפסקות מדי פעם. לא יותר מ-4 סיגריות ליום, אבל לפני מספר חודשים (שלושה בערך) התחלתי להרגיש כאבים מפושטים בעצמות (הרגליים והידיים). קישרתי את זה לעישון, כיוון שאחרי מספר ימים שלא עישנתי הכאבים היו עוברים. לפני כחודש הפסקתי לעשן לגמרי והכאבים עברו. (הכאבים הפחידו אותי ונשבעתי שלא אחזור לעשן). אך בתקופה האחרונה (שבועיים) אני חשה בכאבי העצמות הללו בצורה מתונה יותר. אני בטוחה שזה קשור לעישון, למרות שכבר הפסקתי. האם עישון קשור בצורה כלשהי לסרטן העצמות? האם לבקש מהרופאה לעבור מיפוי עצמות? לתשובתך אודה,

אפשר להעזר במקרה הזה בבדיקות דם, שכוללות AP וכן שקיעת דם ייתנו רמזים טובים לעניין אפשר גם צילום גנטגן ואם יהיה כיוון למיפוי אז גם מיפוי זו בדיקה עם קרינה רבה שעדיף לשמור רק לצורך אמיתי עישון עושה סרטנים בכל האיברים אבל לא הייתי אומר שסרטן העצמות הוא סימן הההיכר לעישון אינטויאיטיבית לא נראה לי שזה מה שיש לך יכול להיות גם כאב ראומטי בכל מקרה גש לרופא והתחל בבדיקות דם בהצלחה

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?